preskoči na sadržaj

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja

Login
Dokumenti za prikaz
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
Upisi u srednje škole
Anketa
Da li redovito pušite
Arhiva dokumenata
 
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SASTANAK PODRUŽNICE HUUZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE
Autor: Vesna Zamljačanec, 14. 3. 2018.

Dana 6. ožujka 2018. godine održan je sastanak podružnice HUUZ-a Koprivničko- križevačke županije u OŠ Sveti Petar Orehovec, PŠ Gregurovec. Na sastanku je dogovoren termin održavanja Županijske smotre učeničkih zadruga i novi način vrednovanja i ocjenjivanja. Detalje možete pogledati u priloženom zapisniku sa sastanka.


 

                               ZAPISNIK

                         (sastanak podružnice HUUZ-a za Koprivničko- križevačku županiju)

 

 

         Sastanak podružnice HUUZ-a za Koprivničko- križevačku županiju održan je 6.ožujka 2018. godine s početkom u 14.00 sati u OŠ  Sveti Petar Orehovec, PŠ  Gregurovec, Gregurovec 65/b.

Nazočni voditelji učeničkih zadruga: Kupina, Kotačica, Ključ, Tilia, Roda, Đurđica, Mravlji lav,  

                                                                 Kopriva, Nemčićevi suncokreti, Mak i Sveti Marko

                                                                 Križevčanin.

Dnevni red: 1. Predstavljanje UZ Ključ, učiteljica Kristina Dubravec

                      2. Priprema za županijsku smotru 2018.

                                 - kriteriji ocjenjivanja, prezentacija i rasprava o istima

                                 - dogovor teme za županijski stol za Državnu smotru

                       3. Ostala pitanja

Radionica: „Stare igre“, voditeljica radionice Ljiljana Picig

 

Ad1) Učiteljica Kristina Dubravec ,koja je ujedno i bila domaćin sastanku podružnice HUUZ-a, kroz kratku prezentaciju je upoznala sudionike sastanka sa  UZ Ključ, njezinim sekcijama i aktivnostima kroz godinu.

 

Ad2) U pripremi za županijsku smotru 2018. voditelj podružnice HUZ-a za Koprivničko- križevačku županiju Krunoslav Havaić upoznao je i podsjetio voditelje učeničkih zadruga kroz upute za provedbu županijske smotre s tri obavezna oblika predstavljanja učeničkih zadruga. Nakon što smo utvrdili oblike predstavljanja prošli smo također kriterije ocjenjivanja na temelju kojih je bilo izvršeno vrednovanje rada naših zadrugara.  Vrednovanje je na dosadašnjim županijskim smotrama vršilo prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana.

     Kako su pojedine zadruge bile nezadovoljne takvim načinom vrednovanja proveli smo raspravu o tome koji ili kakav način vrednovanja bi odgovarao većini učeničkih zadruga koje se pojavljuju na županijskoj smotri.

Zaključeno je da će županijska smotra i dalje imati natjecateljski karakter. Ocjenjivat će se i dalje tri obavezna oblika predstavljanja na temelju propisanih kriterija, ali više neće postojati komisija od tri člana za ocjenjivanje. Ocjenjivat će svaka zadruga (sudionik županijske smotre) tako da odabere jednog predstavnika koji će na temelju utvrđenih kriterija imati pravo dati jedan glas jednoj zadruzi. Glas će se dati na način da se na listu papira napiše ime zadruge koja daje glas i ime zadruge kojoj se daje glas. Prilikom glasovanja glas se ne smije dati samom sebi tj. svojoj zadruzi. Prosudbeno povjerenstvo će na kraju zbrojiti glasove i utvrditi poredak.

Ovakva izmjena u načinu vrednovanja na županijskoj smotri je jednoglasno prihvaćena.

     Važno je da što više učeničke zadruge  dođe  na županijsku smotru kako bi ostvarili pravo plasmana  za tri učeničke zadruge na državnu smotru. (na svakih 5-6 koje se pojave na županijskoj smotri  na državnu smotru ima pravo ići 1 zadruga)

 

      Dogovoreno je na prijedlog voditelja podružnice Koprivničko- križevačke županije, a u suradnji s ravnateljem škole da domaćin županijske smotre 2018. godine bude OŠ A. Palmovića Rasinja. Županijska smotra bi se vezala uz manifestaciju u organizaciji turističke zajednice grada Koprivnice  pod nazivom „Tradicija naših starih“. Točan termin održavanja ove manifestacije je 14. travanj 2018. godine.

Za temu županijskog stola nakon provedenog glasovanja jednoglasno je odabrana  tema  Naše različitosti- naše bogatstvo. Dogovoreno je da ova tema ostane trajna tema za naš županijski stol. Također su zamoljeni  prisutni voditelji učeničkih zadruga da se za potrebe županijskog stola odreknu dijela svojih proizvoda kako bi se mogao složiti jedan pristojan izložbeni prostor, a to je ujedno prilika da se sa svojim radovima prezentiraju na državnoj smotri i one zadruge koje nisu ostvarile plasman. Također je dogovoreno da je za županijski stol zadužena najbolje plasirana UZ koja ne ide na državnu smotru.

 

Ad3)  Zamoljeni su svi sudionici sastanka da na županijsku smotru dovedu učenike i mentore koji su napisani u prijavnici kako bi se pohvalnice i zahvalnice mogle na vrijeme pripremiti.

Postavljeno je pitanje tajnici HUUZ-a  Blanki Horvat postoji li šansa da se na državnu smotru uz učenike i mentore kojima smještaj plača HUUZ  mogu poslati još po jedan učenik i mentor kojima smještaj plaća sponzor. Odgovoreno je da zbog  smještajnih kapaciteta to nije ostvarivo ili je ostvarivo vrlo teško.

Kroz radionicu „Stare igre“ sudionici sastanka su se malo razonodili i odigrali u opuštenoj atmosferi igre iz svoje mladosti.Izvor: Kornelija Havaić
Priloženi dokumenti:
large_img_108640.jpg (30.15 KB)
large_img_108638.jpg (32.22 KB)
large_img_108635.jpg (15.80 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju